Rezistans İmalatı
Rezistans İmalatı, Rezistansın çalışma prensibi oldukça basit bir mantığa ve akabinde matematiğe dayanmaktadır. Örneğin elektriğin hangi oranda ısıya dönüşeceğinin hesaplanması sonucunda ısıtıcı cihazlar için bir direnç tespit edilmekte ve cihazın üretiminde bu niteliğe hizmet edecek materyaller kullanılmaktadır.
Bu sayede cihaz elektrik ile beslendiğinde bu seviyede ısı yayması sağlanmaktadır. Her ne kadar basit bir matematiğe sahip olsa da elbette rezistans teknolojisi bu kadar yalın bir şekilde ifade edilebilecek bir teknoloji değildir.
Bunun en büyük nedeni ise söz konusu bu üretim sırasında yapılacak en küçük bir hata veya kullanılacak materyaldeki niteliksizlik, beklentilerin gerisinde sonuçlar elde edilmesine neden olabilmekte ve telafisi olmayan sonuçların doğmasına neden olmaktadır. Basit bir örnekle, rezistans üretiminde kullanılan metalin niteliksizliği direncin ısıya dönüşmesini bütünüyle etkileyebilmekte ya da tam tersi biçimde kısa zamanda kullanılamaz hale gelmesine de neden olabilmektedir.
Rezistans, en genel tanımla üzerlerinden geçen akıma zorluk gösteren devre elemanı olarak düşünülmelidir. Rezistanslar, elektrikli devre uygulamalarında akım sınırlayıcı, gerilim düşürücü, devre akım ayarlayıcısı olarak kullanılmakta ve akabinde bir noktadan geçen akımı veya bir noktadaki gerilimi istenilen seviyeye düşürmek görevine sahip olmaktadır. Bir başka deyişle, söz konusu bu durumda fazla olan enerji rezistans tarafından ısı enerjisine çevrilerek kullanılmaktadır.
Rezistans imalatında da metal ve alaşımlardan yararlanılmaktadır. Bir rezistans imalatından önce ilk olarak imalat için gerekli olacak olan uzunluk, şekil ve kilowatt ve benzeri gibi detayları belirlemek ve buna bağlı olarak imalatın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Detayların belirlenmesi halinde rezistans imalatı gerçekleştirilmektedir.
Rezistans Üretimi
Elbette bu noktada rezistansın nereye bağlanacağı ve cihaz da büyük oranda önem teşkil eder. Rezistans Üretimi Rezistans Üretimi, Rezistans oldukça yüksek ısılara karşı direnç gösteren bir üründür. Rezistansların içerisinde nikel, demir, krom ve alüminyum alaşımları bulunmaktadır. Rezistans, başta ısınma teknolojisi olmak üzere ağır sanayi, tekstil, elektrikli ev aletleri, termostatlar gibi alanlarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Kullanılan malzemeye ve kullanım alanına göre çeşitlere ayrılan rezistanslar, gelişen teknoloji ile birlikte farklı alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Örneğin aynalara ısı verilmesiyle beraber rezistanslı aynalarda buharlaşma gibi bir sorun yaşanmamaktadır.